XX-то Математическо състезание "Бухалче",

посветено на Деня на детето 1 юни, за ученици от І до VІ клас
проведено на 02.06.2018 г.

 


XX-то Математическо състезание "ВЕЛИКДЕНСКИ ЕЛИПСОИД"
за ученици от ІІ до VІІ клас се проведе на 14.04.2018 г.



Честит 3 март!

Зимно математическо състезание 24 февруари 2018 г.

за ученици от ІІ до VІІ клас се проведе в гр. Стара Загора


 

Националното класиране в Математическия турнир "Иван Салабашев" на участниците през 2017 г.

Ученик от 1 клас, възпитаник на V ОУ "Митьо Станев" Стара Загора, постигнал максимален резултат от 60 точки и е сред националните първенци.

Ученик от 2 клас, възпитаник на СУ "Любен Каравелов", Димитровград, явил се на турнира в Стара Загора, постигнал резултат от 57 точки и е сред националните първенци.

Награждаването на победителите ще се проведе на 14.01.2018 г. от 11 часа в ИМИ- БАН.
Математическият турнир "Иван Салабашев" се провежда за първи път през 1992 година. Основател на Турнира е Евтим Кънчев - изтъкнат деятел на Съюза на математиците в България и дългогодишен председател на секцията на СМБ в гр. Стара Загора, понастоящем почетен член на СМБ и член на управителния съвет на СМБ. Благодарение на неговия ентусиазъм и организаторски способности, Турнирът бързо печели популярност в гр. Стара Загора и в региона. От десет години турнирът се провежда и в други региони на страната. Поради атрактивния характер на предлаганите задачи, той е едно от най-популярните състезания по математика за ученици в България.

В ход е кампанията за абонамент за списание Математика.

Списанието публикува примерни тестове за приемни изпити след 7. клас и ДЗИ, примерни теми за кандидат-студентски изпити, както и актуална информация за математически състезания и материали за извънкласна подготовка.

ISSN: 0204-6881

Онлайн състезание VIVA математика с компютър
10 декември 2017 г.

XХVI Национален математически турнир „Иван Салабашев”

за ученици от I-ви до XII-ти клас

2 декември 2017 г.


Благодарим на всички ученици за участието, за старанието и търпението, с което се включихте в турнира! Благодарим на колегите и директорите на училища за подготовката, за съдействието, за поощрението учениците да участват! Бладорарим и на Вас родители, че насочвате и подкрепяте децата си да се изявяват и развиват в областта на точните науки! Благодарим на всички Вас, че успяхме да сбъднем този празник на математиката!


Крайното класиране на всички участници в Турнира ще може да намерите след 24.12.2017 г. на адрес http://math.bas.bg/salabashev

Участниците от 12 клас ще получат резултатите си лично на посочения от тях е-мейл и в училището си.

Резултатите на дванадесетокласниците, които се явиха на кандидатстудентскта тема ще важат за конкурсни оценки за приемане в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”, Техническия университет – Габрово, Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”, Русенския университет „Ангел Кънчев” и Икономически университет – Варна ще се явяват в Стара Загора на отделна тема, изготвена от ПУ „Паисий Хилендарски”. На тези участници от XII -ти клас, според получените точки и според регламента на оценяване на съответния ВУЗ, се присъжда съответна конкурсна оценка, която ще се признава при кандидатстване за специалностите с конкурсен изпит по математика.

Задачите, дадени на турнир ще бъдат публикувани на сайта http://www.math.bas.bg/salabashev/index.htm

XXIV математически турнир „Д-р Петър Берон”
посветен на 1 ноември – Ден на народните будители

за ученици от II до VII класна

1 ноември 2017 г. (сряда) от 10 часа.

 



 

 

 

 


Пети математически турнир „Д-р Светлозар Дойчев”

за ученици от ІI до ХІІ клас

в памет на Светлозар Благоев Дойчев – почетен гражданин на град Стара Загора и математик, учител в Природо-математическа гимназия „Гео Милев” – Стара Загора, автор и съавтор на учебници и сборници по математика и един от наставниците на националните отбори по математика.

7 октомври 2017 г.

В турнира взеха участие ученици от ІI до ХIІ клас от Стара Загора, Димитровград, Казанлък, Раднево, Свиленград и София. Най-активно участие взеха учениците на ППМГ "Гео Милев" - Стара Загора и ПМГ "Иван Вазов" - Димитровград.

На 7 октомври в залата на Народно читалище "Св. Климент Охридски" учениците отличили се на турнира получиха гамоти и награди. Поздравяваме първенците с постигнатите резултати!

Учениците получиха сборници, помагала, речници и художествена литература, осигурени от любезните ни спонсори, издателствата "АНУБИС", "БУЛВЕСТ 2000 ", "БГ УЧЕБНИК" и "ЗАХАРИЙ СТОЯНОВ ". Сърдечно благодарим за ползотворното ни сътрудничество!

.......
.......

Архив от учебната 2016-2017 година

Архив от учебната 2015-2016 година

Архив от учебната 2014-2015 година

Архив от учебната 2013-2014 година

Архив от учебната 2012-2013 година

Архив от учебната 2011-2012 година

Архив от учебната 2010-2011 година