Математическото състезание "БУХАЛЧЕ" за ученици от І до VІ клас , посветено на 1 юни – международен ден на детето се проведе на 17 май 2014 г. в ПГОХ „Райна Княгиня” – гр. Стара Загора

НА 11.05.2014 г. ПОСЛЕДНО ЗА ТАЗИ УЧЕБНА ГОДИНА ОРГАНИЗИРАХМЕ ТРЕНИРОВЪЧНИ УПРАЖНЕНИЯ

За да подпомогнем четвъртокласниците и седмокласниците за успешно представяне на ВЪНШНОТО ОЦЕНЯВАНЕ по математика през учебната 2013/2014 г. организирахме ежемесечни тренировъчни упражнения съгласно изискванията на Министерството на образованието и науката.

Традиционното Математическо състезание „Великденски елипсоид” за ученици от І до ХІІ клас се проведе на 12.04.2014 г. ПГОХ „Райна Княгиня” – гр. Стара Загора


 

Международно състезание на НАСА Space Apps Challenge

На 12-13 Април 2014 г. Бургас ще участва в международно състезание за иновативни идеи International Space Apps Challenge, което се ръководи от НАСА. Space Apps Challenge ще се проведе за трета година в различни градове от всички континенти по целия свят, а България участва в състезанието за втора поредна година. Space Apps Challenge дава възможност и насърчава иновативно мислещи, талантливи и амбициозни хора от всички възрасти да се състезават и да допринесат за решаването на глобални проблеми като разработват решения/приложения с отворен код. Тази година наред с одобрените повече от 100 локации в света са одобрени и София и Бургас. В състезанието ще може да се участва и виртуално от всяка една точка в България още...


 

На 22.03.2014 г. секция "Иван Салабашев" – Стара Загора към СМБ проведе Традиционното математическо състезание "ЕВРОПЕЙСКО КЕНГУРУ" за ученици от І до ХІІ клас.

Националното класиране от Международното математическо състезание „ЕВРОПЕЙСКО КЕНГУРУ” 2014 г. ще намерите на сайта на Съюз на математиците в България .

СЪЮЗ НА МАТЕМАТИЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ
43-ТА ПРОЛЕТНА КОНФЕРЕНЦИЯ
ПОСВЕЩАВА СЕ НА 100-ГОДИШНИНАТА ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ПРОФ. АЛИПИ МАТЕЕВ
Боровец, 2 – 6 април 2014 г.
Второ съобщение и покана за участие

На 15.02.2014 г. в сградата на ПГОХ „Райна Княгиня” – гр. Стара Загора се проведе Традиционното зимно математическо състезание за ученици от ІІ до VІІ клас

Покана за участие в XVII МЕЖДУНАРОДНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО МАТЕМАТИКА ЗА УЧЕНИЦИ ДО 14 ГОДИНИ - PMWC 2014 (HONG KONG). Писмото на СМБ с правила и указания ще намерите тук.

На 17 януари 2014 г. в град Стара Загора гостува екипът на академик Петър Кендеров – председател на Съюза на математиците в България и ръководител на няколко европейски проекти, свързани с образованието по математика. Заедно със своя екип той изнесе лекция на тема "ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКИЯТ И ЗАНИМАТЕЛЕН ПОДХОД В ОБРАЗОВАНИЕТО ПО МАТЕМАТИКА И ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ". Любезен домакин на лекцията бе Регионален исторически музей – Стара Загора. Участие взеха учители по математика и информационни технологии, ученици с изявени интереси в тези предметни области и някои родители. Информация за проектите и материали по изнесената лекция, както и снимки можете да намерите на предоставените ни линкове.

Благодарим на всички присъствали за проявения интерес и активното им участие в инициативата!


На 21.12.2013 г. в сградата на ПГОХ „Райна Княгиня” – гр. Стара Загора
се проведе КОЛЕДНО-НОВОГОДИШНОТО математическо състезание за ученици от ІІ до VІІ клас.


На 07.12.2013 г. в сградата на V ОУ "Митьо Станев" – гр.Стара Загора се проведе ХХII -ият национален математически турнир "ИВАН САЛАБАШЕВ" за ученици от ІІ до ХІІ клас.




Уважаеми учители и ученици,
СМБ - секция "Иван Салабашев" Стара Загора поканва настоящите си и нови членове да се запишат в секцията за следващата 2014 г. Стартира събирането на членския внос: 15 лв. за работещи и 7,50 лв. за неработещи, пенсионери и ученици. Срокът за плащането е до 30.12.2013 г. в секцията.

Уважаеми учители и ученици,
Можете да направите своя абонамент за списания: "МАТЕМАТИКА" - 21 лв. и "МАТЕМАТИКА ПЛЮС" - 24 лв.
Срокът за абонамента е до 20.12.2013 г. в секцията, като списанията ще получавате от г-н Кънчев.


Съюзът на математиците в България – секция „Иван Салабашев” – гр. Стара Загора проведе традиционния си семинар с учителите по математика, информатика и информационни технологии. Тази година семинарът бе на тема "ПРОБЛЕМИ И ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА ВПРЕПОДАВАНЕТО НА МАТЕМАТИКАТА И ИНФОРМАТИКАТА" и се проведе в хотел "Здравец" в гр. Тетевен на 15, 16 И 17 ноември 2013 г. Програмата на семинара можете да прегледате тук.

На 01.11.2013 г. се проведе традиционния математически турнир „Д-р Петър Берон”, посветен на ПЪРВИ ноември – Деня на народните будители, за ученици от ІІ до VІІ клас.

Учреден бе Математически турнир „Д-р Светлозар Дойчев” в памет на Светлозар Благоев Дойчев – почетен гражданин на град Стара Загора и математик, учител в Природо-математическа гимназия „Гео Милев” – Стара Загора, автор и съавтор на учебници и сборници по математика и един от наставниците на националните отбори по математика.
Турнира се организира със съдействието на община Стара Загора. Първият турнир за ученици от ІI до ХІІ клас се проведе в сградата на Професионална гимназия по облекло и хранене „Райна Княгиня” – гр. Стара Загора на 28 септември 2013 г. Награждаването се състоя в Народно читалище „Св. Климент Охридски” на 5 октомври 2013 г. – Ден на Стара Загора с присъствието на представители от община Стара Загора.
Благодарим на участниците и на всички, които съдействаха за успешната организация и провеждане на турнира!

Архив от учебната 2012-2013 година

Архив от учебната 2011-2012 година

Архив от учебната 2010-2011 година